Scop: Să inoveze educația și sistemul de învățământ prin proiecte și programe locale prin:
1. Iniţierea de proiecte şi programe educaţionale şi culturale pentru copii şi tineri cu situaţie materială precară sau a celor talentaţi sau cu nevoi de consiliere şi ghidare, gen meditaţii, acordarea de burse, sprijinirea învățării permanente la orice vârstă.
2. Participarea la acţiuni caritabile în sprijinul comunităţii, mai ales a tinerilor şi familiilor acestora, dar și a altor categorii de vârstă sau socio-profesionale defavorizate.
Misiune: Să ofere proiecte și programe iniovative în educaţie pentru dezvoltarea intelectuală, socială şi profesională a individului și dobândirea unor abilități de viață care să îi permită o viuață personală și profesională conformă cu potențialul nativ și idealurile acesteia.
Viziunea: Asociația inovație în Educație Eureka va fi recunoscută pe plan local şi regional pentru:
• Programe și proiecte accesibile, dar provocatoare pentru schimbarea atitudinii față de educație și adoptarea unor noi stiluri de învățare și predare adecvatei perioadei în care trăim , servicii de consiliere;
• o puternică motivaţie, angajare şi atitudini profesionale din partea membrilor şi a participanților la proiecte și programe;
• un climat intelectual propice oferit ca suport pentru participanți și inițiatori în vederea promovării și susținerii excelenței în educație, dar și a ridicării nivelului de pregătirea al elevilor mediocrii, integrarea și reintegrarea sdulților și vârstnicilor în viața socială și economică;
• rolul educaţional de promotor în regenerarea atitudinii față de instruire;
• dezvoltarea de relaţii mutuale benefice cu comunitatea locală, autorități și mediul de afaceri local;
• experienţa educaţională oferită cu scopul de a disemina exemple de bune practici.
Activități:
1. promovarea în rândul elevilor și cadrelor didactice a învățării interactive și inovative
2 .adoptarea unor stiluri eficiente de învățare și predare
3. modalități de petrecere utilă a timpului liber în rândul tinerilor
4. reintegrarea adulților în viața social și economică prin învățare continuă
5. activități caritabile și de voluntariat
6.organizarea de cursuri și traininguri în diverse domenii.
NE GĂSIȚI ȘI PE FACEBOOK AICI
UN LOC pentru TIMPUL NOSTRU LIBER, un program amplu constituit din mai multe proiecte de amenajare a unor facilități de petrecere a timpului liber pentru tineri-viitor
”SENIORII STUDIOȘI ”- program gratuit de învățare a limbilor străine și a folosirii calculatorului și internetului-viitor.
”ÎNVĂȚAȚI CU NOI”- program gratuit de meditații pentru elevi proveniți din familii cu resurse financiare reduse;-viitor.
PROGRAME de cursuri : ENGLEZA PENTRU AFACERI, 15 ore, adresat elevilor si adultilor interesati de acest domeniu și INNOED - FOLOSIREA TELEFONULUI MOBIL ÎN PROCESUL DIDACTIC- derulat
”OBICEIURI ȘI TRADIȚII MUREȘENE” parteneriat cu Muzeul Etnografic Anton Badea din Reghin, reinventarea tradițiilor în rândul tinerilor;continuu.
Organizarea și desfășurarea într-un cadru organizat-Casa de Cultură a Tineretului din Reghin- a unor cursuri menite să sprijine pregătirea formală și să dea ocazia deprinderii unor noi abilități care să îî pregătească pentru piața muncii sau să susțină cadrele didactice în modernizarea metodelor de predare. Activități : 1. ENGLEZA PENTRU AFACERI, 15 ore, a...
Organizarea și desfășurarea într-un cadru organizat a unor activități de vacanță menite să contribuie atât la lărgirea orizontului de abilități și cunoștințe, cât și la petrecere timpului liber într-un mod util și plăcut.Acest proiect are caracter permanent. Activități : 1.ATELIER DE JURNALISM, 11-20 iulie 2016, desfășurat în parteneriat cu postul lo...
PROGRAMUL de cursuri ENGLEZA PENTRU AFACERI, 15 ore, adresat elevilor si adultilor interesati de acest domeniu și INNOED - FOLOSIREA TELEFONULUI MOBIL ÎN PROCESUL DIDACTIC, 10 ORE, ambele proiecte desfășurate în perioada 15 XI -21 XII 2016, prin intermediul Centrului pentru Resurse Comunitare finanțat de către inițiativa Heineken pentru Comunități, în parteneriat cu Casa Educației și Asociația Inovație în Educație Eureka.
‘‘TÂRG CARITABIL pentru COPIII BOLNAVI DE CANCER‘‘, 17 septembrie 2017, în care participanții au vândut și cumpărat obiecte pentru a strânge fonduri pentru najutorarea acestori copii. Suma de 16000 lei a fost donată fetiței de 5 ani din Reghin, Rebeca Deak, diagnosticată cu leucemie. Copii și tineri au cântat și dansat pentru alți copiii aflați în nevoie.Au purtat cu drag culorile lor preferate ALB, ROZ, ALBASTRU sau ROȘU în ideea redării speranței.
PROIECTUL CLUB de VARĂ pentru ELEVI care a cuprins 3 activități : ATELIER DE JURNALISM, 11-20 iulie 2016, desfășurat în parteneriat cu postul local de televiziune DarTV. Au fost îndrumați de către jurnaliști în tainele acestei meserii și au efectuat prin rotație un stagiu de practică la sediul televiziunii, ȘCOALA MUNTELUI-Atelier de orientare și tehnici de supraviețuire cu excursie test pe Scaunul Domnului,Munții Călimani și ATELIER DE CHITARĂ, tot un proiect marca Clubului de Vară Eureka, ambele desfășurate în aceeași perioadaă-16-28 august, ultimul în parteneriat cu SC HORA SA Reghin, cel mai mare producător de instrumente muzicale din țară.
Tinerii reinventează tradiţiile în cadrul proiectului complex ‘‘Iubirea, punte între generaţii‘‘, 27 februarie 2016. Informarea tinerilor asupra tradiţiilor locale, promovarea lor în rândul acestora , găsirea unor formule moderne pentru stârnirea interesului pentru sărbătorile tradiţionale româneşti- aici Dragobetele şi continuarea implementării lor în cadrul altor acţiuni în viitor. Proiect desfășurat în colaborare cu Primăria Reghin,Muzeul Etnografic Anton Badea din oraș şi elevi de la mai multe şcoli constând într- un program artistic complex pe bază de concursuri în perechi la principalele instrumente de şezătoare: tors cu furcă şi fus,depănare la vârtelniţă,răsucirea firului la sucală, concurs cu tematica zilei de ghicitori şi strigături, bancuri populare , urmate de spectacol de dansuri populare.
Copii /Tinerii dăruiesc copiilor/tinerilor, 22 decembrie 2015. Ajutorarea a 15 elevi cu probleme medicale şi cu situaţie materială precară, dar cu rezultate bune la învăţătură, promovarea lor în rândul populaţiei locale şi sprijinirea lor în viitor. S-a organizat un program artistic caritabil constând în colinde, muzică pop, rap, hip-hop, demonstraţie de lupte libere,expoziţie cu vânzare de obiecte handmade.
Şcoala Altfel 2015, 7-10 aprilie 2015, promovarea unor activităţi de tip hobby, descoperirea şi direcţionarea energiilor creatoare în rândul elevilor de toate vârstele. Parte a campaniei de informare asupra activităţilor de timp liber din cadrul Clubului de vară Eureka, de valorificarea potenţialul creator al tinerilor şi materializarea acestuia. ateliere de kirigami, pictură pe mulaje de gips,facepainting şi modelare baloane.La final s-a organizat o expoziţie cu cele mai reuşite obiecte.
Maraton cultural ‘Galeria cu Surprize’’25 mai 2015 -culturalizarea, informarea populaţiei asupra tinerelor talente şi a Şcolii de Muzică şi Arte plastice din oraş, susţinerea lor. Un maraton cultural format din 6 ateliere:muzică clasică, muzică pop şi poezie, dans modern(sportiv) şi balet, pictură, proiecţie film. Teatru, care au fost vizioate prin rotaţie.
Concurs online”ZÂMBEȘTE, ÎNDRĂZNEȘTE PENTRU VISUL TĂU” , 1-8 martie 2015 ,scopul fiind scoaterea tinerilor din zona de comfort, cunoaşterea idealurilor , canalizarea energiilor creatoare spre realizarea viselor şi adoptarea unei atitudini pozitive în acest sens, sprijinirea lor în acest sens.