Începând cu 15 august 2019 Asociația Alternative Umanitare își încetează activitatea, iar site-ul eUmanitar va deveni inactiv.
Mulțumim tuturor celor care ne-au vizitat!
Echipa eUmanitar vă dorește succes în activitate!

Asociatia Copiii de Cristal

Contact

Logo Asociatia Copiii de Cristal

Descriere

Asociaţia COPIII DE CRISTAL este o asociaţie a părinţilor cu copii cu TSA (tulburări din spectrul AUTISM), Sindrom Asperger, ADHD, Sindrom Down, PDD NOS şi alte tulburări asociate.
Am înfiinţat asociaţia din nevoia de a creea servicii de asistenţă specializate pentru familiile noastre, servicii ce lipsesc în asistenţa socială publică: 
- servicii de informare pentru părinţi despre afecţiunile copiilor, 
- consiliere pentru familie, 
- terapie specializată în scopul recuperării copiilor şi integrarea lor în învăţământ şi în societate,
- terapie ocupaţională pentru adolescenţii şi adulţii cu TSA.

 

Misiune

Obiective:

* facilitarea dialogului societate civilă-administraţie publică;
* sensibilizarea opiniei publice şi mass-media privind problematica integrării sociale a copiilor cu dizabilităţi;
* asigurarea accesului copiilor cu dizabilităţi la programele de învăţământ adecvate;
* promovarea proiectelor în folosul copiilor cu dizabilităţi. 

Scopul: creşterea gradului de integrare şi adaptabilitate socială a copiilor cu dizabilităţi - cu autism, hiperkinezie, sindrom Asperger, tulburări pervasive de dezvoltare nespecificate sau PDD – NOS (se referă la o persoană care suferă de un nivel scăzut de interacţiune socială, comunicare, şi/sau comportamente stereotipice). 

Obiective şi activităţi: prin acest centru de zi se vor desfăşura activităţi de pedagogie curativă şi educaţie specială pentru copii, prin terapie ocupaţională, ergoterapie, logopedie, kinetoterapie – pentru copii, iar pentru părinţi consiliere specializată individualizată şi de grup.

sociaţia COPIII DE CRISTAL este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, apolitică, non-guvernamentală, în condiţiile prevăzute de Legea 129/1998, modificată şi completată de Ordonanţa 120/2000, Ordonanţa 37/2003 şi de Ordonanţa 28/2004.

Asociaţia COPIII DE CRISTAL Braşov a fost acreditată ca furnizor de servicii sociale pentru Serviciu social primar privind activităţi şi servicii de consiliere (O.G. nr. 68/2003, art 3.2, alin (2), lit. f) la sfârşitul anului 2006, având ca scop integrarea socială a copiilor cu dizabilităţi.

Informaţii generale

AM PUS BAZELE PRIMULUI CENTRU DE EVALUARE ŞI TERAPIE PENTRU COPII ŞI ADOLESCENŢI CU TSA, SINDORM ASPERGER, ADHD, SINDROM DOWN ŞI TULBURĂRI ASOCIATE DIN JUDEŢUL BRAŞOV. Asistăm şi familii din judeţele Dâmboviţa, Prahova, Covasna.

Activitati:
Colaborare cu Laboratorul pentru Sănătate Mintală
În vederea desfăşurării activităţilor de consiliere pentru familiile copiilor cu tulburări pervazive de dezvoltare, echipa Asociaţiei COPIII DE CRISTAL intenţionează să încheie un acord de parteneriat cu Centrul de Sănătate Mintală din cadrul Ambulatoriului Spital Clinic de Copii Braşov. În acest sens au fost discutate problemele copiilor cu tulburări pervazive de dezvoltare cu dr. Dezso Nagy.
Una din nevoile cele mai urgente pentru întreaga zonă a Braşovului este înfiinţarea unui Centru de zi pentru copiii cu dizabilităţi. Nevoia este semnalată atât de părinţi cât şi de specialişti (medici neuropsihiatrii, psihologi, psihopedagogi). Parteneriatul instituţional realizat pentru acest obiectiv, a adus împreună alături de Asociaţia COPIII DE CRISTAL următoarele instituţii: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia copilului Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, Universitatea Transilvania Braşov – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Municipiului Braşov. 

Preşedinte: Gabriela Plopeanu 
Tel. 0723.673.418

Contul asociaţiei "Copiii de Cristal" Braşov este RO79 RZBR 0000 0600 0843 5061
deschis la Raiffeisen BANK, Agenţia Braşov, Bd. Mihail Kogălniceanu.
Cod fiscal: R 187 80 359

NE GASITI SI PE FACEBOOK AICI

Conducere

Presedinte Gabriela Plopeanu Presedinte