Eveniment caritabil inedit: petrecere câmpenească în Hoia, cu mâncare tradițională. Se adună fonduri pentru copii din centre de plasament

Eveniment caritabil inedit: petrecere câmpenească în Hoia, cu mâncare tradițională. Se adună fonduri pentru copii din centre de plasament

Invitație la implicare: o asociație din Cluj îi cheamă pe clujeni la petrecere câmpenească, cu mâncare tradițională din Maramureș; evenimentul nu se reduce, însă, la un picnic în aer liber: banii strânși din accesul la petrecere și din donații merg către copii din centre de plasament.

Asociația Lumea ca Lumea organizează săptămâna viitoare evenimentul Social Seeds, un concept nou de strângere de fonduri. „Anul acesta, evenimentul va fi în stilul unei petreceri câmpenești. Vom pune accent pe mâncarea sănătoasă, pe legătura dintre om și natura și vom accentua atât valorile familiale, cât și valorile sătești care încep să dispară. Mâncarea va fi tradițională din Maramureș, preparată pe loc de reprezentanții partenerului nostru, pensiunea Soare-n Maramureș. Ingredientele vor fi sută la sută bio, crescute și cultivate de ei și sătenii din Budești Maramureș. Persoanele care doresc să participe la eveniment sunt așteptate cu copiii, indiferent de vârste,  întrucât vom avea și un colțișor dedicat copiilor unde vor putea picta, colora sau pentru cei mai mari, activități / jocuri distractive”, spun organizatorii.

Evenimentul are loc joi, 17 mai, de la ora 18.00, iar locul de petrecere e vizavi de Muzeul Etnografic, la intrare în Pădurea Hoia – Baciu. Intrarea se va face în baza unei brățări cumpărate în prealabil, pentru 150 lei. În timpul evenimentului se vor licita obiecte tradiționale din Maramureș, dar va avea loc și o tombola, unde invitații pot câștiga diferite premii puse la dispoziție de către sponsori (produse cosmetice naturale, produse din miere, vauchere la saloane de înfrumusețare, invitații la concerte).

Organizatorii precizează că fondurile adunate merg către proiectul „Viitor pentru o Viaţă”, un program comunitar construit cu scopul de a veni în ajutorul copiilor și tinerilor care se apropie de momentul părăsirii centrelor de plasament. „Viziunea noastră presupune integrarea tinerilor în societate printr-o serie de programe educative, recreative, antreprenoriale și de sănătate”, spun reprezentanții asociației. „Toate fondurile strânse din eveniment vor merge către proiectul nostru. În prezent lucram cu aproximativ 150 de copii.  Deja i-am dus pe o parte dintre ei în tabără, însă vrem să îi ducem pe toți”, spun organizatorii.

Citeste mai mult pe actualdecluj.ro

Sursa: actualdecluj.ro

)