Asociaţia Studenţilor de la Asistenţă Socială Cluj-Napoca

Descriere

Cine suntem noi?

O echipă de studenti grupaţi în cadrul “Asociaţiei Studenţilor de la Asistenţă Socială Cluj-Napoca”, denumită prescurtat A.S.A.S. Cluj-Napoca, asociaţie fără scop patrimonial, organizaţie neguvernamentală şi apolitică, constituită conform legii.

A.S.A.S Cluj-Napoca sau Asociaţia Studenţilor de la Asistenţă Socială Cluj-Napoca a luat naştere informal în martie 2007 la iniţiativa unui grup de studenţi de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, Cluj-Napoca. 
Scopul Asociaţiei în termeni generali, este unul informativ, educativ, social şi umanitar,A.S.A.S. Cluj-Napoca urmărind promovarea demersului de Asistenţă Socială prin valorificarea rolului, importanţei şi modului de intervenţie a asistentului social, precum şi dezvoltarea de iniţiative care să informeze, să aibă impact asupra societăţii şi să genereze schimbare în societate.

Ce facem?

  1. proiecte de reintegrare în societate pentru persoanele cu nevoi speciale
  2. party-uri pentru studenţi cu scopul închegării relaţiilor între studenţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babeş Bolyai, Cluj-Napoca
  3. campanii de sensibilizare
  4. organizează evenimente, conferinţe şi sesiuni de comunicări
  5. apără drepturile studenţilor de la asistenţă socială şi îi informează în domeniu
  6. parteneriate cu diferite alte ONGuri din Cluj şi nu numai din Cluj sau cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj

Odată cu luna noiembrie cerinţele au crescut pentru membrii A.S.A.S. Cluj-Napoca, cât şi pentru viitorii ei membri, în contextul legalizării Asociaţiei. A.S.A.S. Cluj-Napoca îşi oferă disponibilitatea oricărui student de la asistenţă socială, cât şi oricărui alt student pe domeniu social în general, atât formal cât şi informal.

Conducere

Lucian Butnaru Presedinte